diumenge, 24 de maig de 2009

"Tropicalia"Del Jardí Botànic de Marimurtra.
Una visita obligada pels amans de les flors, és el Jardí Botànic de Marimurtra, a Blanes,
La primavera és, potser, una de les estacions de l'any on hi ha més flors, aquí us deixo unes mostres dels centenars de fotos que vaig fer aquest diumenge.
Aquest jardí va ser creat per l'alemany Carl Faust fa quasi noranta anys amb la idea que fos la seu de l'Estació Internacional de Biologia Mediterrània i,doncs eminentment dedicat a la ciència.
dilluns, 18 de maig de 2009

l'Abella.

Que booooooooooooo!

Ophrys apifera

Orquidea . Ophrys apifera.


diumenge, 17 de maig de 2009

L'Estany del Tarter i la Cabana de l'Orri Vell

Estany del Tarter


La Cabana del Orri VellSerpoll (Thymus serpyllum) és una espècie de planta del gènere de la farigola o timó (Thymus).
És originari d'Europa. És un subarbust prostrat d'uns 2 cm d'alt i uns 10 cm de llarg. Les fulles són persistent i ovals d'uns 3 a 8 mm de llargada. Les flors són menudes i flairoses de color rosa porpra. S'utilitza sobretot per a fer infusions

Gentiana acaulis


Des de Pardines, al Ripollès, es pot fer una excursió preciosa, per pista forestal amb bon estat, caminant tot xino-xano et pot sortir per unes quatre hores. Ara és el millor temps per gaudir de la flora i la fauna que aquest indret en ofereix. Prats encatifats de gencianes blaves i serpoll olorós, raconets amb prímules grogues i un verd immens que et transporte al paradís.

dissabte, 16 de maig de 2009

cascallCascall
És una planta coneguda des de l'època dels grecs i dels romans. El seu nom científic significa rosella que fa dormir. També es coneix amb el nom de dormidora, herba dormidora o pintacoques.El cascall (Papaver somniferum) és una mena de rosella de la família de les papaveràcies, conreada del làtex de la qual se n'obté l'opi, la morfina i l'heroïna.

diumenge, 10 de maig de 2009

Salt del Grill

Foto panoràmica vertical.
Aquest diumenge al salt del Grill. Es troba en el sender que va des de Queralbs al refugi de Comadevaca. Un sender pedregós i amb una forta inclinació, però, paga la pena les meravelloses vistes.

dilluns, 4 de maig de 2009

Girona immortal.
Girona Immortal

Racons de Girona, des de la muralla


diumenge, 3 de maig de 2009

Flor de ribera

Macro d'una flor de ribera, a prop de Vidrà

El Salt del Molí

Salt del Molí

Aprofitant aquest dies de tanta pluja, em fet una sortida al salt del Molí, que es troba a pocs Kms. de Vidrà, per un sender molt sinuós però a la vegada molt fàcil. Al cap d'una hora de camí ens trobem davant del magestuos salt, que ens mostrava em tota la força el maravellós espectacle de l'abundància d'aigua, fins i tot ens era difícil escoltar-nos degut a la fresa.

dissabte, 2 de maig de 2009

Camps de colza.


Camps de colza.

Era entretingut, veure els abellerols planejant per sobre del camps florits de colza, alimentant-se de les nombroses abelles que per les flors de la colza eren atretes.

divendres, 1 de maig de 2009

Ofertes de Fira

Fira d''Olot
Ofertes de fires.