diumenge, 31 d’octubre del 2010

Santuari de la Verge del Remei

Corresponia a l'antiga parròquia de Creixenturri. Visible Des de la carretera de Sant Joan a Camprodon a l'altura de la colònia Estebanell. Al segle XVI hi fou traslladada la imatge de la mare de Déu del Remei que es venerava al castell de Creixenturri quan aquest fou enderrocat al 1554. A principis del s. XIX fou modificada pels amos del Mariner de Sant Pau i del Sitjà. L'Església, que era romànica, fou reemplaçada per l'actual iniciada el 1849 i finalitzada a les acaballes del s. XIX, dins d'un eclecticisme neogòtic gran i presumptuós. Obra d'Antoni Masmitjà.


"Grafiti"

Pintura a la pared, una manera d'expressió d'artistes anònims que volen donar a conèixer les seves tendències sociopolitques o les seves idees surrealistes,

dissabte, 30 d’octubre del 2010

La finestra


Des de la butaca on un dia sortiren pensaments feliços, ara, passat molt de temps s'han esdevingut buidors impecables.

Un trio.

En Jaume dels vins, el de la Berra, i la "cusineta", (Mercé Planas), aquest són els noms d'aquest trio, en que popularment els coneixo. Gent com ells, i tants d'altres, són els qui fan possible que esdeveniments com el concurs de colles sardanistes es pugui fer amb èxit. Un "xapó" per ells.

Sant Martiriá

Molts Banyolins tenim la necessitat d'anar a les Barraques, per tradició, per omplir el cos de colesterol, per trobar aquell amic de temps enrrera, o senzillament per col.laborar amb algunes de les entitats presents, del que no t'escapes és de sortir una mica " alaxarbotat", entre la música tan alta i les olors a userda cremada. Música, o no!!, llums i decibels, mes fums i piruetes, l'escenari es torna com un conte de fades modernes en que la majoria de caps trenats ballen a un ritme decadent i sense sentit, procurant de no vessar el got " de ves a saber que". PER MOLTS ANYS

Com cada any, per Sant Martirià la visita al "caballitus" és obligada, però és curiós com han anat canviant les persones que els visiten. Enguany tribus enteres de negres i marroquins envaeixen les fires, en remats, sense el cap principal, nomes dones i nens, i , el cap gros de la família, on és?. Per curiositat algú u sap?. En fi, cada cop "caballitus" mes entremaliats, vistosos, i cars, nomes s'hi trop a faltar les bosses per guardar el rostit del dinar.


dissabte, 9 d’octubre del 2010

Personatges Medievals


Personatges

Fira Medieval de Banyoles. "Aloja"

"LA ROJA" a l'Estany

Fa un parell de setmanes a l'Estany de Banyoles es va celebrar la marató mundial de piragües, i com és ja habitual la roja en va ensenyar el seus colors, els quals van fer un bon paper.

Trofeu " Piolet de Plata"



Concurs de Fotografia d'esports de muntanya. Piolet de Plata.


Feia molts anys que aquest concurs va deixar d'existir, però ara els membres del C.E.B. secció de Fotografia l'han recuperat en la seva edició número 19. El Trofeu Piolet de Plata, conta d'una talla en bronze de l'artista Banyolí Jordi Boshc "Barraca", en el qual hi ha un piolet de plata fos a la joiaria Quera de Banyoles. El primer premi consta del Trofeu i 500 Eur, el segon de 300 Eur, i el tercer de 150 Eur, cosa que fa interessant participar-hi. Animeu-vos.

Salut i moltes fotos.